خواص میوه زرشک


میوه زرشک چیست؟

زرشک درختچه‌ای تیغدار به طول ۱ تا ۵ متر است. چوب آن به رنگ قرمز، قهوه‌ای یا زرد است. برگ‌های آن بیضی شکل با دندانه‌های اره‌ای و میوه اش قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزه‌است. به ریشهٔ درخت زرشک «آئر خیس» گفته می‌شود.

انتهای بهار و ابتدای تابستان فصل شکوفه دادن بوته زرشک است، غنچه‌های زرد رنگ زرشک در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می‌گیرند.

زرشک بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است که در این میان استان خراسان و شهرستان قائنات با در اختیار داشتن نزدیک به ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت این محصول، تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.

خواص درمانی

 

-    تقویت سیستم ایمنی بدن

-    حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث

-    تصفیه کننده خون

-    تنظیم فشارخون

-    کنترل قند خون

-    پایین آورنده چربی خون

-    پایین آوردن اوره

-    شستشوی کبد و کلیه

-    بهترین دوست کبد و پوست

-    روشن کننده پوست صورت

-    بهترین در درمان آفت دهان

-    مفید در درمان جوش صورت و بدن

-    بهبود گوارش و کوچک کننده شکم

-    مفید در درمان سنگ کیسه صفرا

-    رفع عطش (بهترین برای افرادی که بیش از اندازه به آب احساس نیاز می کنند )

-    بهترین جایگیزین برای قرص متفورمین